Igényelni szeretnék

A Tamási Kártya igénylése az igénylőlap kitöltéséből, valamint a Kártya kiállítási díj befizetésének igazolásából áll.

A Tamási kártyára jogosultak köre:

a) az a 14 életévét betöltött személy, aki kérelme beadását megelőzően legalább 1 éve már tamási állandó, vagy ideiglenes lakóhellyel rendelkezik, a Tamási Önkormányzat felé köztartozása, adótartozása, be nem fizetett büntetése (a kártya kérvényezésének időpontjában és azt megelőzően) sem neki, sem a vele egy háztartásban élőnek nincs.
b) az a) pont szerinti Tamási Kártyával rendelkező kártyatulajdonossal közös háztartásban élő 14 év alatti személy
c) Tamási Város díszpolgára
d) Tamási kártyára jogosult, akinek kérelmét a polgármester méltányosságból engedélyezi.

A Tamási kártya igénylése:

Az IGÉNYLŐLAP LETÖLTHETŐ ITT, vagy beszerezhető a Polgármesteri Hivatal portáján.

A kitöltött igénylőlapot személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatásával, valamint a kártyaigénylés díjának befizetését igazoló dokumentum csatolásával kell leadni a Polgármesteri Hivatal portáján.

A díj befizetésének lehetséges módjai:

Készpénz befizetési megbízással a Völgység- Hegyhát Takarék Szövetkezetben (az erre a célra rendszeresített megbízás beszerezhető az Önkormányzat portáján, vagy helyben a Takarék Szövetkezetben)

Banki átutalás, amely igazolását bizonylattal kell bemutatni (Számlaszám: 71800219–11141620, Közlemény: Tamási Kártya első igénylés, Igénylő neve)

Internetes átutalás, amely igazolása kinyomtatott átutalási igazolással történhet  (Számlaszám: 71800219–11141620, Közlemény: Tamási Kártya első igénylés, Igénylő neve)

 Készpénz befizetéssel, az Innovációs Központ pénztárában (H-Cs: 8:00-16:30, P: 8:00-14:00)

 

Jogosultság ellenőrzése:
A jogosultságot az Önkormányzat kijelölt felelőse végzi (helyi adócsoport), majd ezt követően az igénylőlapon történő bejegyzéssel igazolja, az igénylést követő 3 munkanapon belül.

Kártya előállítása, eljuttatása a tulajdonoshoz:
A kártyát az erre a célra kijelölt szervezet előállítja és egy héten belül postai vagy Önkormányzati futár segítségével eljutatja a tulajdonosnak, aki átvételi igazolással igazolja a kártya átvételét.

A Tamási kártya első kiváltásának díja 1500 Ft, éves érvényesítése 1000 Ft-ba kerül. A kártyára jogosultak körének c) pontja szerinti igénylő számára az első Tamási kártya ingyenes.